Äpplen, underbara äpplen!

Vänner är ju fantastiska att ha, det vet vi alla. Men ännu bättre blir de när de precis har köpt hus och har tre äppelträd på tomten, med så mycket äpplen att de inte kan ta hand om allt. För då får man en sån HÄR fin present!

20131015-083807.jpg

Nu har jag kokat äppelmos i tre dagar och frusit in, så jag kan i stort sett leva på fil, müsli och äpplemos i en månad om jag skulle vilja. Jag brukar hysta i lite kanel i moset också så blir smaken ännu godare, och så sötar jag antingen med ingenting eller 1 dl hermesetasströ per kilo äpplen (skalade, tärnade och klara, inte ett kilo i ICA-kassen). Det blir skitgott, ursäkta språket.

Det är tur att jag har fått mammas gamla saft/sylt-gryta att roa mig med. Hade jag bara haft mina vanliga ikea-kastruller att jobba med så hade jag stått i köket till julafton..

20131015-084435.jpg

Ser det inte smaskigt ut?! Vi fick med oss en liten kompis in med äpplena, så honom adopterade vi och döpte till Sniglus. Han bor på min paraplyaralia nu 🙂

20131015-084715.jpg

Nu har jag ungefär fyra kilo äpplen kvar som jag inte vet vad sjutton jag ska göra med. Äppelpaj och fyriskaka står redan på planeringen, men sen då? Nåt tips?

Och till sist ett tips för er fattiga studenter (eller pigga seniorer) som inte har några vänner att snylta frukt från. På www.pallafrukt.se kan man hitta folk i närheten som har fruktträd som de inte orkar/vill plocka av, och bjuder därför in till sanktionerad pallnibg. Man kan också registrera sig som fruktträdsägare och göra en god gärning för lite fattigt folk. Jag hör ofta folk som beklagar sig över att de har för mycket frukt, och att de inte orkar plocka den. Då är det väl bättre att någon som jag, som inte alltig har råd med färsk frukt eller äppelmos, kan få plocka av det? Så alla frukt/bär/grönsakslandsägare därute som av varierande anledningar inte kan eller orkar plocka av träd eller buskar – registrera er! Någon gör ni alltid lycklig.

Sidan är rätt ny, men på uppgång. Hjälp till att få den blomstrande till nästa sommar!

Nu återgå till tvätten.. Och sedan utflykt med far till Willys. Dags att fynda!

Oodletoo!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s